DERİK DEVLET HASTANESİNDE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
19 Nisan 2019

Derik Devlet Hastanesinde 05.04.2019 Tarihinde Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Afet Birimi, UMKE, Derik İtfaiyesi Amirliği, 112 Acil Sağlık Ekipleri ve 60 hastane personelinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca yerinde gözlemlemek için çevre ilçe hastaneleri ve özel hastanelerden  katılım sağlanmıştır. Yangına ilk müdahale, hasta ile çalışanların dışarı çıkartılması, eksik kısımların tespit edilerek bunların giderilmesi, eğitilmiş personelin başarı seviyesini ölçmek ve koordinasyon, araç ve gereçlerin denenmesini sağlamak amacıyla, bir senaryoya göre uygulanmış olan tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Senaryo gereği hastanenin ek poliklinik binasında elektrik panosundan kaynaklı yangın çıkarken hastaların hızlı bir şekilde tahliyeleri sağlandı. Yangında yaralananlar hastane bahçesinde oluşturulan triyaj alanlarına taşındı. Senaryo gereği durumu ağır olan bir hasta Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi. Tatbikat başarılı bir şekilde sona ererken tatbikatta Derik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Leyla DEMİR açıklamasında; HAP tatbikatları herhangi bir acil durum - afet durumu meydana geldiğinde hastanede önceden belirlenen kişilerin daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktadır. Böylece acil durum ve afetlerden en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak ve afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir. Gerçekleştiren tatbikat ile birlikte hastanemiz ve personelimiz her türlü afet durumuna hazırlıklı olduğu anlaşılmıştır. Tüm ekiplere teşekkür ederek, tatbikatın başarılı bir şekilde sonlandırıldığını aktarmıştır.
yangın tatbk1.jpg
yangın tatbk2.jpg