DERİK DEVLET HASTANEMiZDE PEMBE KOD TATBİKATI YAPILDI
29 Mart 2019

28.03.2019 Tarih ve Saat 10:00 sularında Derik Devlet Hastanemiz Çocuk Servisinde yatmakta olan 9 aylık Eylül Çakı’nın annesi telaşlı bir şekilde servis sorumlu hemşiresinin yanına gelerek çocuğunun yatağında olmadığını serviste hiçbir yerde bulamadığını söylemiştir. Bunun üzerine sorumlu hemşire diğer çalışanlarla birlikte serviste çocuk aranır ama bulunamayınca saat 10:10 sularında 3333 aranıp # tuşlanarak Pembe kod çağrısı yapılır. Çağrıya istinaden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü tarafından bilgi akışı sağlanmış ve düzenlenmiştir.
      Çağrıyı alan güvenlik görevlileri anında olay yerine intikal etmişlerdir. Güvenlikten sorumlu memur hastane anons sistemindeki personeli arayarak Pembe kod verildiği ve belirli aralıklarla anons yapılmasını ister. Ayrıca teknisyenler tarafından asansörler durdurulmuş ve hastane giriş çıkış kapıları çocuk bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapatılarak önlemler alınmıştır.
      Güvenlik kamera odasından bakıldığında çocuğun odaya giren başka bir kadın tarafından kaçırıldığı tespit edilmiştir. Görüntülere bakılarak çocuğun hastane bahçesi çevresinde olduğu tespit edilir ve pembe kod ekibi sağlık çalışanlarıyla beraber çocuğu kadının elinden kurtararak annesine serviste teslim eder.
      Çocuğun bulunmasıyla aynı telefondan 3333 aranıp # tuşlanarak çağrı sonlandırılır ve son olarak Pembe kod müdahale raporu düzenlenerek tatbikat sonlandırılır.
pembe kod1.jpg
pembe kod2.jpg